Nu är det dags för den tredje utgåvan av Mjödboken tillverka mjöd hemma, standardverket om denna mytomspunna dryck gjord på endast honung, vatten och jäst. Den här nya utgåvan innehåller hela 160 sidor och inkluderar bland annat nya recept, mer ingående presentationer av olika mjödstilar och nya tillvägagångssätt för att göra mjöd.
Juryn i den internationella mat- och dryckesboktävlingen Gourmand Awards för 2024 har utsett "Mjödboken"till vinnare i Sverige bland mat- och dryckesböcker i kategorin "spirits books", boken är nu med i den internationella finalen i Gourmand Awards för att tävla om att bli bäst i världen, finalen går av stapeln den 8:e november 2024 i Shanghai.
År 2020 blev Mjödboken utsedd till bästa mjödbok i världen på World Gourmand Cookbook Awards. I Mjödboken tillverka mjöd hemma dyker vi ner i mjödets värld. Hur ser dryckens historia ut? Vilka olika typer av mjöd finns det? Vilken slags honung ska du använda när du tillverkar mjöd? Hur tillverkar du mjöd? Hur smaksätter du mjöd?
Boken vänder sig både till den nyfikne novisen och den som har tidigare kunskaper. Med Mjödboken tillverka mjöd hemma kommer du bli en mästare på mjödtillverkning. Du kommer också kunna imponera på vännerna med en helt unik dryck, som du dessutom har gjort själv!
Om författarna
Peter M. Eronson är bosatt i Ingelstad och Ambjörnarp. Han har varit aktivhembryggare sedan 2007 och bryggt över 300 brygder hemma i sitt eget kök. Han har skrivit sjutton böcker om öl och hembryggning. Bland annat Ölbryggarboken brygg ditt öl hemma och Klona öl. Tillsammans har hans böcker sålt över 125 000 exemplar. Han är även certifierad öldomare. Läs mer om hembryggning och öl på hans hemsida www.eronson.com
Magnus Vasilis bor i Göteborg där han varit aktiv bryggare och hembryggare sedan 2005. Han har studerat bryggeriteknik och är både certifierad öldomare och Certified Cicerone®. Han har tidigare gett ut böckerna Brygga stiltypisk öl, Ciderboken och 52 Cider, samtliga skrivna tillsammans med Peter M. Eronson.